< Back to the Vaseline healing project
Over het project
Huidverzorging waar mensen het het hardst nodig hebben.

*Vaseline is een cosmetisch product dat de droge huid helpt te herstellen.

Mede dankzij het Vaseline Healing Project helpt humanitaire hulporganisatie Direct Relief mensen die zijn getroffen door armoede of een noodsituatie. Onder andere door het leveren van Vaseline Petroleum Jelly, medische hulpmiddelen en dermatologische zorg.

Waarom doen we dit?

Hoewel problemen zoals gebrek aan voedsel, water en onderdak in noodsituaties als eerste verholpen worden, kunnen huidproblemen, vooral als deze niet behandeld worden, tot grotere problemen leiden.

Sinds het gepatenteerd werd in 1865 wordt Vaseline Petroleum Jelly gebruikt om de huid te helpen herstellen en beschermen, en daarom werden we ons ervan bewust dat we een unieke rol kunnen spelen bij het helpen van anderen. Vaseline Petroleum Jelly werd gebruikt door onder andere bijvoorbeeld booreilandwerkers, poolreizigers en soldaten in oorlogsgebieden. Deze eenvoudige pot Vaseline Petroleum Jelly heeft een bescheiden rol gespeeld bij een aantal buitengewone gebeurtenissen.

Nu gaan we daarin nog een stapje verder. Het is ons doel om voor 2020 de huid van 5 miljoen mensen - getroffen door armoede of noodsituaties - te helpen herstellen.  

Onze partner: Direct Relief

Direct Relief is een internationale humanitaire hulporganisatie die actief is in meer dan 70 landen, met een missie om de gezondheid en levens te verbeteren van mensen die het slachtoffer zijn van armoede, natuurrampen en andere noodsituaties. Direct Relief werkt samen met zorgverleners en organisaties ter plaatse en rust deze uit met de essentiële medicijnen en middelen die ze nodig hebben om mensen te helpen.

Via onze samenwerking met humanitaire hulporganisatie Direct Relief is het Vaseline Healing Project van plan de huid van miljoenen mensen te helpen herstellen. We hopen dit doel te bereiken door:

  • Het doneren van Vaseline-producten en medische hulpmiddelen die gedistribueerd worden via het bestaande wereldwijde netwerk van Direct Relief dat bestaat uit honderden klinieken en ziekenhuizen over de hele wereld, en die bovendien kunnen worden toegevoegd aan een uiteenlopende reeks van hulpkits, zoals vroedvrouwenkits, noodrugzakken en hygiënenoodpakketten voor ontheemde gezinnen.
  • Het sponsoren van dermatologen, zodat ze medische missies kunnen uitvoeren om patiënten in arme gemeenschappen te behandelen en mensen kunnen helpen die hun leven opnieuw moeten opbouwen na natuurrampen of andere noodsituaties.  Voor veel van de patiënten die tijdens deze missies behandeld worden, is dit voor het eerst in hun leven dat ze de kans hebben om dermatologische zorg te ontvangen. Het Vaseline Healing Project stelt ook andere artsen en specialisten beschikbaar en alle behandelingen en medicijnen zijn gratis voor de patiënten.
  • Het ontwikkelen en aanbieden van opleidingen voor lokale zorgwerkers om ervoor te zorgen dat huidcondities correct kunnen worden gediagnosticeerd en behandeld.

Dankzij onze samenwerking met Direct Relief heeft het Vaseline Healing Project al mensen over de hele wereld kunnen helpen - van het verlenen van dermatologische zorg aan Syrische vluchtelingen in Jordanië tot het behandelen van mensen met verschillende pijnlijke huidaandoeningen in Zuid-India.

We hebben gratis opleidingen beschikbaar gemaakt voor verpleegsters voor het diagnosticeren en behandelen van huidaandoeningen in arme gemeenschappen in Zuid-Afrika, een team dermatologen ingezet voor de gratis behandeling van inwoners van de westerse wereld en zorg verleend aan honderden mensen in de Filippijnen die hun levens opnieuw moesten opbouwen na de verwoesting die werd aangericht door tyfoon Haiyan.

Lees meer over Direct Relief op www.directrelief.org

< Back to the Vaseline healing project